"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Wolf Hoffmann от ACCEPT

Би ли ни казал как решихте да изберете този лайтмотив за заглавие на албума? Защо битката при Сталинград?
- Това е едно от най-значимите исторически събития за последните 100 години и просто решихме, че ще е чудесно да го преразкажем. Смятам, че е подходяща тема за метъл парче: събитията са доста противоречиви и трагични. Мисля, че е интересно да се разкаже.

Заглавното парче намеква за общата атмосфера на албума. То звучи като автентичен, класически  Accept, с много химнов припев. Колко представително е това парче за останалите песни в албума?
- О, доста представително. Имаме 10 силни парчета, като всички те звучат като класически Accept. Другите парчета са също толкова добри и съм уверен, че албумът е силен. Коментарите на хора, които са чули целия албум са доста въодушевени и изглежда това ще е достоен наследник на “Blood Of The Nations”.

Като фен на групата се радвам да го чуя. Ще ни кажеш ли защо избрахте парчето “Never Forget” а бонус към лимитираното издание на албума?
- Хаха – ами какво да ти кажа. Всеки път избираме едно парче за бонус, защото някой от издателите ни го изисква с маркетингова цел, така че винаги трябва да жертваме една песен. Не винаги е лесно да го направиш, но просто трябва да избереш едно от записаните парчета и да го определиш за бонус.

Марк Торнило е част от групата от вече 3 години. Феновете приемат ли го с отворени сърца, особено след страхотния “Blood Of The Nations”, който той вече има зад гърба си?
- О, да – Марк наистина е приет на 100 процента. Той е истински лидер и фронтмен, освен това е чудесен певец и всички сме ентусиазирани, че е част от групата. Въпросът дали това беше правилният избор вече не стои за нас – това е минало. Това е изцяло нова ера за Accept и всички въпроси „дали”, „защо” и т.н. вече не са на дневен ред. Продължаваме с пълна пара напред с Марк.

Планирате ли да заснемете видео към някое от новите парчета?
- Със сигурност ще заснеме клип, но едва ли ще е точно сега, защото за нас понякога има логистични проблеми, защото сме на различни континенти – аз съм в Щатите, друг е в Швейцария, трети – в Германия. Трудно е да се съберем всички на едно място, за да снимаме видео.

Волф, ще споделиш ли с феновете си в България, които са и музиканти, какви китари използваш на сцената и в студиото? Използваш ли „signature” модели и адаптори?
- Да, повечето от китарите ми са модифицирани. Имам „signature” китара от Jackson. Когато работя по даден албум, използвам няколко различни китари. Имам колекция от 10-12 китари, които са на Hamer. С тях работя от дълго време. Имам също и Gibson Flying V. В зависимост от конкретното парче, по което работя, звука и усещането, които искам да постигна, използвам различна китара. Що се отнася до усилвателите, съм много доволен от тези на Blizzard. Използвам различни педали. Всъщност работя с един набор от оборудване от доста години, което модифицирам за себе си.

Кои са групите в Германия, с които поддържаш най-близко приятелство? Какви са контактите ти с други култови немски групи като Helloween, Running Wild, Blind Guardian, Scorpions?
- Метъл обществото е като едно голямо семейство, с членове на което се срещаш поне веднъж в годината по разни събития, награди или по концерти и фестивали. Пием по някоя бира заедно, но не бих казал, че пазим някакви близки контакти. 

0 коментара:

Публикуване на коментар