"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Peter Iwers от IN FLAMES

Здравей Peter. “Sounds of a Playground Fading” излезе преди три месеца. Как виждаш албума днес, от дистанцията на времето?
- Горд съм с албума. Всеки път, когато правим нов албум, се опитваме да създадем нещо повече от това, което сме правили до момента. Стремим се да правим музика, която да харесваме доста време след като сме я създали, какъвто е случаят сега.

Новите парчета стоят ли естествено до старите ви класики, когато ги свирите на живо?
- О, да, абсолютно. Освен това за нас е огромна емоция да излезем пред публика и да изпълняваме съвсем нови парчета. Трябва да имаш здрави нерви. Чувството е страхотно.

Новият ви китарист Niclas вече напълно интегриран ли е в състава на групата? Свикнахте ли с неговия стил на свирене?
- Да. Въпреки че той не беше все още в групата когато записвахме новия албум, а се присъедини след това, вече мога да кажа, че е 100% част от In Flames. Освен това е страхотен китарист.

След като Jesper напусна групата миналата година, в състава на In Flames вече няма нито един оригинален член. Имали ли сте случай в който стари фенове на групата да ви обвинят, че вече не сте онази група, която те следват от самото начало?
- Винаги ще има хора, които се оплакват от това, но все пак в групата има музиканти, които са в In Flames от 15 години! Ние също сме част от наследството на бандата, така че не обръщаме внимание на такива неща. Решихме да продължим, а Jesper също е щастлив с новия си проект. Останахме приятели.  Продължаваме да правим това, което винаги сме правили под името In Flames. Ако някой има проблем – не ни пука.

In Flames са една от малкото европейски групи (като не броим старите метъл класици), които са познато име в Съединените щати. Наистина ли е толкова трудно да бъдеш харесан от американската публика?
- Не смятам, че проблема е особеният вкус на американската публика а това, че за да те забележат там, трябва да правиш страшно много концерти и турнета. Това е огромна държава със страшно много групи. Това, което направихме ние е, че от 10 години насам правим по 2-3 турнета годишно в Щатите. По този начин постоянно напомняме на феновете за себе си. Това е единственият начин да пробиеш там, освен ако не си група, която издава радио хит-сингли, каквато ние очевидно не сме.

Ще изнесете втория си хедлайнерски концерт и общо трети в България на 30 септември. С какво той ще се различава от шоуто ви като съпорт на Slayer, когато свирихте на Kavarna Rock Fest през 2008 година?
- На първо място, сетът ще бъде доста по-дълъг и, разбира се, ще свирим парчета и от новия албум. Ще свирим някои песни, които не сме изпълнявали от доста дълго време и идваме с пълната си продукция – светлини, ефекти и т.н. Очаквам да бъде уникално шоу.

0 коментара:

Публикуване на коментар