"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с ANTICHRIST

Една от най-култовите млади траш банди издава съвсем скоро дебюта си “Forbidden World”, парчета от който вече чухте в „Бруталика”. Няма начин да не им задам няколко въпроса по повода…

И така – дебютният ви албум “Forbidden World” ще излезе на 30-ти септември. Каква е тайната да звучите толкова автентично олдскуул и в същото време да предлагате нещо свежо на траш феновете?
- Трудно е да кажем но все пак: слушаме много различни жанрове музика и черпим вдъхновение от много неща. За нас е много ценно и важно да търсим вдъхновение във филми, насилието в реалния живот, псевдорелигиозните „чудеса” и какво ли още не. Също така се опитваме да не копираме звученето на някоя определена банда, което според нас е много важно. Кое знае? Понякога е полезно да разшириш до известна степен кръгозора си. Или да попушиш малко. А – задължително трябва да се обърне сериозно внимание на продуцирането на записа. Не трябва да позволявате на някакви кретени, наричащи себе си „саунд инженери” да ви объркват с тъпите си модерни идеи за това какво точно е „добрият звук”. Това са глупости. Направете звука с много атмосфера и живот. Зъл и суров.

Групата е основана през 2005-та. Защо ви отне цели 6 години, за да издадете дебюта си?
- Преди 6 години, Antichrist беше повече идея отколкото група. Отне ни ивестно време да попълним състава и да се задействаме. Както и да е – през 2008-ма записахме демо със заглавие “Crushing Metal Tape”. Това беше първото ни демо, което се появи през пролетта на 2009-та и по това време бяхме само четирима. Gabbe Forslund записа соло китарите и баса. След това, за второто демо "Put To Death", което беше записано през 2009 и издадено през 2010-та, към нас се присъедини лудия ни басист Gobbe Henningsson. След това демо решихме да запишем дългосвирещ албум и вече бяхме провели първоначални разговори със Steffen от High Roller Records. Отне ни доста време да създадем и запишем албума, защото имахме и проблеми в студиото, но сега след като всичко е готово, сме доволни от резултата.

Групата получи доста внимание в ъндърграунд средите когато Fenriz спомена Antichrist в култовия си блог. Колко важен беше този факт за групата?
- Разбира се много се радваме, че хора като Fenriz, както и други истински хеви метъл маниаци, харесват музиката ни и сме сигурни, че някои хора са разбрали за нас именно благодарение на Fenriz, така че – респект за него!

Antichrist ще свирят на тазгодишното издание на фестивала Live Evil в Лондон в края на октомври. Този фестивал е официално подкрепен от списание Terrorizer, което също е яко.
- О, да. Ще свирим на този фестивал точно заради публикацията в блога на Fenriz. Този фестивал ще е убийствен. Очакваме го с нетърпение, но за нас не е толкова важно кой точно го подкрепя или спонсорира. Хората, които го организират са свестни момчета и за нас винаги е страхотно изживяване да свирим на ново място. Дано Лондон ни посрещне подобаващо!

Бихте ли споделили с читателите на блога на „Бруталика” трите ви любими забравени олдскуул класики?
- Хехе, почти невъзможно да се отговори на този въпрос, но ще ви дадем няколко примера за неща, които харесваме. Ето някои от сегашните ни фаворити:

Dark Quarterer - S/T
Black Hole - Land of Mystery
Black Evil - Gravy Lust [demo]
Astaroth - The Long Loud Silence
Gunfire - Demo Compilation

Безумна, италианска, сурова хеви метъл мания!!

0 коментара:

Публикуване на коментар