"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Robert Stjärnström (вокали) от MACHINAE SUPREMACY

По-малко от два месеца преди концерта на Children Of Bodom, Ensiferum и Machinae Supremacy, използвахме възможността да си поговорим с фронтмена на последните. Ето го и резултата:

Здравей, Робърт. Как ще представиш групата ви на българските фенове, които ще видят Machinae Supremacy за първи път на 19-ти април?
- Ние сме мелодична метъл банда, която използва семпли от саундтракове към видеоигри в музиката си. Опитваме се разчупваме стереотипа, но все пак сме преди всичко рок.

Имате нова ритъм секция. Каква беше причината да се разделите с басиста и барабаниста си?
- С предишния ни басист се разделихме преди доста време защото той се премести в друг град в Швеция доста по на юг. Приятелката му беше отишла да учи там. С барабаниста случаят беше друг – той просто вече нямаше мотивация да продължи да свири в групата и смяташе, че отговорностите са твърде натоварващи за него. Разделихме се, но все още сме приятели.

Петият ви албум “A View From The End Of The World” излезе преди няколко месеца. Каква според тебе разликата между него и дебюта ви “Deus Ex Machinae”?
- Дебютът го записахме съвсем сами. Нямахме издател зад гърба си и въпреки, че имахме желание да направим много неща, все още нямахме уменията за това. Оттогава научихме много неща. Новият албум е композиран по начин, по който работехме още преди да издадем дебюта си. В известен смисъл е връщане към корените ни, но в комбинация с много придобити умения що се отнася до продуциране, записи и музикантски умения. Сега звучим много по-професионално, но все още с онази младежка енергия отпреди 7 години.

Какво е усещането да си на турне с група като Children Of Bodom?
- Чудесно е. Гледал съм ги само веднъж, но са страхотни музиканти, а освен това споделяме една и съща издателска компания. За нас е голяма чест да свирим редом до тях на такова голямо турне. Момчетата от Ensiferum са също много добри и наистина очаквам турнето да бъде успешно.

От какво се нуждае една метъл група през 2011-та, за да бъде оригинална и да се отличава от множеството?
- Уау, това е труден въпрос. Не знам какво те прави различен. Издателите ни Spinefarm например ни бяха казали, че вокалите ни са ги привлекли да подпишат с нас в началото. Имахме и тази интересна ниша с видеоигрите, но оттогава доста групи използват този похват. В крайна сметка голямата част от метъл групите използват едни и същи инструменти, затова начинът да се отличаваш е да имаш нещо специфично и уникално в звученето. Начинът, по който композираш, трябва да прави звука ти лесно разпознаваем за другите. Аз например не пея по типичния метъл начин, но се оказва, че именно това се харесва на хората. Ако трябва да обобщя – не се опитвайте да звучите като някой друг, а единствено като вас самите.

Последен въпрос, Робърт. Кой е най-очакваният албум за теб през 2011-та?
- Новият на Opeth. В момента са в студио и следя хода на записите от отзивите във фейсбук. Ще видим кога е излезе, но го чакам с нетърпение.

0 коментара:

Публикуване на коментар