"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Schmier от DESTRUCTION

Здравей отново, Schmier! Кажи ни нещо за най-новия член на групата – барабаниста Vaaver.
- Не се е случило нещо нечувано – просто продължаваме с нов барабанист. Чухме много добри неща за него – той е от Полша. Има доста опит и различен стил на свирене, като дори е участвал в проекти с оркестър. Разчитаме много на него. Той свири в албума и хората сами могат да преценят на какво е способен като го чуят.

Каква беше причината да се разделите с Marc Reign? Все пак той беше част от групата в продължение на 8 години.
- Това, че вече не е с нас, означава, че имахме проблем. Накрая не се разбирахме добре помежду си. Опитваме се да направим тази промяна възможно най-безболезнено, но се надявам той да не продължава да говори лоши неща за DESTRUCTION сега, когато вече не е с нас. До момента приказва само простотии, но аз не искам да играя тази игра. Просто му казах „довиждане”.

Преслушах албума няколко пъти и освен, че звучи доста олдскуул, мога да кажа, че продуцирането е много по-органично и „топло” отпреди. Какво мислиш?
- Определено искахме да променим звука на китарите, както и да постигнем по-класически осемдесетарски саунд. Точно това трябва да бъде DESTRUCTION през 2011-та – агресивен звук, но без да е преекспониран.

Точно това ми хареса най-много в “Day Of Reckoning” – за разлика от първите ви няколко издание след реюниъна, той не звучи пре-продуциран.
- Благодаря ти. Аз съм доволен. Харесваха ми и предишните албуми, но този път просто решихме, че ни е нужда промяна тук-там. Искахме да се чуват всички детайли и звука да бъде по-топъл.

Schmier, като говорих с теб преди няколко години, ти ми спомена, че планирате да презапишете и издадете два от албумите си от 90-те – “Cracked Brain” и “The Least Successful Human Cannonball”. Какво стана с тази идея?
- Ами когато решихме да направим нещо такова, компаниите издатели на тези албуми фалираха и нямаше как да стане. Сега са отново на пазара и водим преговори за тези преиздания. Ще отнеме време обаче. Става въпрос за бизнес и заплащане на авторски права. В интерес на истината, другите музиканти, които са записвали тези албуми, не са никак навити да бъдат преиздадени. Говорих с тях по въпроса, но от друга страна аз самият не съм бил в групата по онова време и не е моя работа да се меся. Mike ще решава какво да прави. Новината обаче е, че преизданията на всички албуми на DESTRUCTION до “Live Without Sense” ще излязат през тази година.

Нека те попитам за впечатленията ти от миналогодишния фестивал Kavarna Rock Fest, на който свирихте заедно с KREATOR и SODOM. Ще направите ли пак нещо подобно?
- Беше страхотно! И трите групи сме приятели беше хубаво да се видим и купонясваме заедно отново. И Mille и Tom бяха на мнение, че трябва да направим пак турне с трите групи. Шоуто в Каварна беше наистина специално и смятам, че е първата стъпка към осъществяването на ново голямо турне на голямата тройка. В Каварна си припомнихме всички онези страхотни моменти, които преживяхме заедно на последното такова турне.

0 коментара:

Публикуване на коментар