"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Gus G (Ozzy Osbourne, Firewind)

Здравей, Гас! Как върви турнето с Ози? Изморен ли си вече?
- Не бих казал. Турнето се развива чудесно до момента. Тепърва отиваме в Япония и Канада, а в края на годината завършваме в Щатите. За мен е страшно приятно да излизам всяка вечер на сцена с такава легенда.

Какво е чувството да записваш и концертираш с Ози? Какъв тип персонаж е той като част от групата?
- Страхотно е. Като сбъдната мечта. Страшно колегиален е и всички в групата се чувстваме чудесно с него. Той просто ни предразполага с поведението си.

В някои медии имаше спекулации, че не ти е дал достатъчно творческа свобода да допринесеш с твои идеи за “Scream”. Вярно ли е това?
- Хмм… виж – всъщност целият материал за албума вече беше композиран, тогава когато беше моето прослушване и ме избраха, така че нямаше как да се включа с мои идеи. Моята работа беше да запиша готовите песни в студиото и да попълня състава за предстоящото турне.

Да поговорим за другата ти група - FIREWIND. Шестият ви студиен албум “Days Of Defiance” ще излезе на 25-ти октомври. Как ще звучи?
Продължаваме в традицията на предишните ни албуми. Класическо пауър хеви. Всички знаят какъв тип метъл правим и няма да се отклоняваме от поетата посока. С новия албум просто се опитваме да правим още по-добре това, с което ни познавате!

Смяташ ли, че продажбите на FIREWIND ще скочат поради факта, че вече си китарист на Ози?
- Оооо, искрено се надявам, хаха!

Бонус парчето в i-tunes версията на “Days Of Revenge” се казва “Riding On The Wind”. Това кавър ли е?
- Не, не, това не е кавър, а наше авторско парче. Не сме искали да крадем заглавието на Judas Priest, хаха!

FIREWIND ще свирят отново в България на 18-ти декември. Можем ли да приемем този концерт като коледен подарък за българските фенове?
- Да! Много точно казано. Всъщност ще свирим само в един европейски град извън Гърция тази година и това е именно София. Нямам търпение да се върнем при вас.

1 коментара:

Анонимен каза...

Най-много ми харесаха последните седем реда на интервюто! :)

Публикуване на коментар