"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Mat Sinner от PRIMAL FEAR и SINNER

Здрасти Мат! Първо, разбира се, ще те питам какво мислиш за страхотното представяне на Германия на световното по футбол?
- Хаха! Амо всъщност аз първоначално бях много скептичен, заради тактиката на треньора, но се оказа, че не съм бил прав. Ще видим какво ще стане. Играем много добре, но следващия мач с Испания ще е тежък. Имат добра защита.

Сигурен съм, че в Германия еуфорията е голяма…
- О да! Все пак футболът е най-популярният спорт тук. Страшна жега е, между другото, хаха…

Добре. Нека си поговорим и за музика. След няколко седмици ще гостуваш за първи път в България с PRIMAL FEAR. Какво да очакват феновете от шоуто?
- В страшна форма сме! Тъкмо приключихме турнета в Щатите и Южна Америка, така че сме готови.

Ще свирите на Kavarna Rock Fest, но в същия ден освен вас на сцената ще се изявяват още три групи. Колко ще е дълъг сета ви?
- Мисля, че ще е поне един час. Може и 70 минути да свирим.

Организаторите на концерта обявиха, че повечето от групите ще се срещнат с фенове. Вие ще го направите ли?
- Разбира се. Ние винаги организираме meet & greet. За нас е нещо съвсем нормално да се видим с фенове, да разпишем дискове и да се снимаме. Ще се радвам да се видим с всички вас в България.

Наскоро издадохте концертен албум. Защо решихте да го запишете в Щаите? Странно ми е, защото класическото хеви е най-популярно в Европа все пак…
- Е – популярно е и в Южна Америка, хахах! Ами не знам защо всъщност. Като се замисля, направихме зверски концерти и в Южна Америка и съвсем спокойно можехме да запишем и там. Просто така решихме.

Кажи ни нещо за другата си група – SINNER. Кога да очакваме нов албум?
- В края на август ще направим едно малко турне в Южна Америка и след това смятаме да влезем в студио.

Взимал си участие в много групи и странични проекти. Мислил ли си някога да запишеш нещо в стил траш или дет метъл?
- Мммм… по-скоро не. Просто се опитвам да правя музика, която бих изпълнявал с удоволствие и комфортно когато съм на сцената.

Кой албум ти направи впечатление от излезлите досега през тази година?
- Еееее – с този въпрос ме уби! Много е трудно….. ужас.. много музика излиза напоследък. Чакай да си отворя папките в компютъра да си припомня какво съм слушал, хахаха! А на теб какво ти направи впечаление?

На мен лично най-много ми харесаха новите албуми на OVERKILL и NEVERMORE. През последните няколко дни слушам усилено и новия BLIND GUARDIAN и смятам, че е доста добър.
- Така ли? Ще се чуе. Леле голямо ровене пада…. Трябва да изтрия доста неща май, хахах….

Докато търсиш ми идва наум, че всъщност доста от хеви албумите за 2010-та предстои да излязат. Например новите на HALFORD, IRON MAIDEN, ACCEPT…. Обнадежден съм от новия вокал…
- Много добре пее. Признавам. Но феновете сигурно са ужасно разочаровани, че го няма Удо. Според мен просто ТРЯБВАШЕ да се съберат с Удо. Сега не е същото.

Странно каква е била истинската причина това да не се случи…
- Всичко е бизнес! Да знаеш. Всичко! Но след като ще прявят нещо, наречено „реюниън”, просто бяха ДЛЪЖНИ да направят всичко възможно да са с Удо. Жалко.

Мда… какво стана, Мат? Успя ли да откриеш нещо интересно в компютъра си?
- Абе трагедия. Тонове музика съм събрал и не мога да се оправя. А! Ето нещо – новия на BULLET FOR MY VALENTINE ме кефи много! А сега се сещам да ти кажа, че в в момента миксирам новия албум на Michael Kiske и смятам, че звучи страхотно.

Това ще бъде чудесна новина за един приятел, който е радикален фен на Киске!
- Мдааа. Албумът ще излезе някъде през септември. Има няколко хеви парчета, но като цяло е доста разнообразен. Има за всеки по нещо. Нямам търпение да дойдем в Каварна!

0 коментара:

Публикуване на коментар