"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Schmier от DESTRUCTION

Здрасти Schmier. Горещата новина около Destruction е, че отново подписахте договор с Nuclear Blast. Разкажи ни за това и също така какво можем да очакваме от следващия ви албум?
- Познаваме се много добре с хората в Nuclear Blast и сме изградили страхотни отношения още от предишния ни престой там. Много се радвам, че пак подписахме с тях, защото те са много организиран лейбъл, който застава зад силната промоция на групите си. Това е много мотивиращо за Destruction. Новият албум ще бъде много по-траш ориентиран от предишния, по-бърз и директен.

Чудесно е да го чуем. Ще свирите отново в България в края на юли, като част от фестивала Kavarna Rock Fest, а най-хубавото е, че немската траш троица от Destruction, Sodom и Kreator ще бъдете отново на една и съща сцена. Беше ли изненадан когато разбра?
- Страхотно е, защото последният път когато го направихме беше през 2001-ва. Оттогава много фестивали искаха да го повторим, но това така и не се случи. Това е много специален момент и за самите групи и бих искал да кажа, че всичко това е възможно благодарение на феновете. Доколкото знам, след като първоначално са били обявени Kreator и Sodom, феновете са настоявали пред промоутъра да включи и Destruction. Благодаря ви за това!

За мен като фен, това, което се случва е чудесна новина, защото си спомням, че четях репортажи от онова турне през 2001-ва и си мислех, че вероятно никога няма да видим същата комбинация в България!
- Тогава имахме предимно концерти в Западна Европа и само два в Източна, което си беше срамота.

Поддържаш ли връзка с момчетата от Sodom и Kreator след всички тези години?
- Всички сме заети, но се виждаме често по фестивали или когато свирим у дома в Германия. Всъщност се познаваме с тях от 27-28 години, а това значи, че сме изградили взаимоотношения на приятелство и взаимно уважение.

Destruction беше единствената от трите групи, която се разпадна в края на 80-те и не беше активна за известно време…
- (прекъсва)… това всъщност не е вярно. Destruction си бяха активни, но без мен в състава.

Е, да. На хартия е така, но всъщност за 11 години бяха издадени само 2 пълнокръвни студийни албума, а групата потъна в забрава. Намаляха ли феновете ви и беше ли трудно да си възвърнете репутацията след като се събрахте отново?
- Мисля, че когато се събрахме отново през 99-та, много малко хора все още вярваха в траша. Този реюниън обаче беше приет страхотно по фестивалите и беше много успешен. Смятам, че сме една от групите, които вдъхнаха нов живот на стила и една от причините за днешното възраждане на траша. Спомняте си, че по онова време Kreator издадоха “Endorama”, който не беше приет особено добре, а Sodom също не правеха толкова добри неща колкото през 80те. След като това приятелско съперничество между трите групи се възобнови, и трите банди се фокусираха върху това, което умеят най-добре – класическият траш метъл. Радвам се, че съм част от това.

Schmier, кажи ни нещо за овакантената позиция на барабанист в състава ви. Кой ще ви бъде ударник в Каварна?
- От 1-2 месеца прослушваме кандидати за барабанист и ще решим в края на лятото на кого да се спрем. Този, който ще свири с нас в Каварна, ще остане за постоянно в групата, затова искаме да сме внимателни в избора си. Трябва да е много интензивен барабанист, защото новият ни материал е много агресивен и бърз.

Няма как да завършим интервюто без да те питам нещо за Световното. Онзи ден Германия смаза Австралия, а аз самият съм голям фен на маншафта. Оптимист ли си, че може да спечелите титлата след тази разгромна победа?
- Хаха! Беше страхотен мач с чудесна игра на Германия. Съставът е млад и талантлив и ако продължаваме по този начин, ще стигнем много напред. Много хора се опасяваха от многобройните контузии през последните месеци, но виждаме, че имаме доста млади играчи, които получават шанса на живота си. Определено съм оптимист.

Накрая ще ти кажа какво забавно заглавие имаше в английския вестник “Guardian” по този повод: “Never mind the Ballacks. Here come the Germans” (игра на думи с култовия албум на Sex Pistols – “Never mind the bоllocks. Here’s the Sex Pistols”, б.а).
- Хахахаха! Това беше добро, хаха! Много хора у нас се опасяват, че Балак го няма, но пък виж как стартирахме. Англичаните от друга страна май нещо не се справят добре, хаха! Ще се видим скоро в Каварна!

0 коментара:

Публикуване на коментар