"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Eicca Toppinen от APOCALYPTICA

Имате нов албум - “7th Symphony”, който ще излезе през август (Virginia Records/ Sony Music Entertainment). Какво повече можеш да ни кажеш за него? Какво да очакват феновете като звучене?
- Този албум е наследник на “Worlds Collide” и негово логично музикално продължение. Основен фокус за нас все още са инструменталите, но има и четири парчета с вокали. Мисля, че разликата в този албум идва от звученето на инструменталните парчета, които са много прогресивни.

Ще имате ли гост-музиканти в новия албум и смятате ли да каните някои от тях на турне?
- Всъщност имаме гост-певец за турнето, който е наш приятел от Финладния и се казва Johnny Andrews. Въпросът с гостите в албума е, че те си имат други групи и е много трудно да тръгнат с нас на турне.

Смяташ ли, че за хората все още сте на първо място кавър-група като асоциация? Възприемат ли ви вече и като авторска банда, след последните няколко албума?
- Ами не знам дали нещо се е променило напоследък, защото все пак това е петият ни албум с авторски материал. Имаме много повече авторски парчета отколкото кавъри. Вярно е, че много хора са разбрали за нашата група от албума с кавъри на METALLICA, но имаме страшно много нови и млади фенове, които може би дори не са чували за първите 2 албума.

Какво предпочиташ да слушаш когато си почиваш? Екстремен метъл или класическа музика?
- Хаха – аз слушам много неща. Един от най-яките албуми, които си купих миналата година е поп-кънтри. Обичам и класиката и метъл и поп и рок. За мен зависи в какво настроение съм в конкретния момент.

Я да те питам за тази забавна случка преди няколко години, когато по време на турнето ви в България забравихте на пътя един от музикантите. Да не би това да ви разколебае да дойдете пак?
- Хахаха! Нееее – задължително ще се върнем при вас. Но този път няма да пускаме никой извън буса, хахаха! Ще излезем само на сцената, но на пътя ще си стоим вътре, хаха!

Така или иначе полицаите тук ви познават добре вече, хаха! Няма причина за притеснения. Какво планирате за турнето в подкрепа на “7th Symphony”? На големи фестивали или в по-малки зали ще свирите?
- Турнето ще започне паралелно с излизането на албума в Северна Америка, а след това се прехвърляме за няколко дати в Западна Европа. Преди Коледа пак се връщаме в Северна Америка, а напролет пак в Европа, хаха. По това време планираме да посетим и България. През 2011-та ще бъде основната част от турнето. За този албум искаме да сме на турне поне две години и ще опитаме да отидем навсякъде – дори в Южна Америка, Азия и Австралия.

За съжаление още не съм имал възможността да чуя новия албум и бих искал да те попитам кои парчета според теб ще са подходящи за ефира на Z-Rock?
- Вокалните парчета са много подходящи, като на първо място бих посочил “End Of Me”, където пее Gavin Rossdale (BUSH). За това парче заснехме и видео и е с много ударно рок звучене. Три от четирите вокални парчета са много подходящи за радио ефира ви. Има и още едно парче с вокали, където пее Joe Duplantier от GOJIRA, но ми се струва, че е твърде бързо и тежко за вас...

В моето предаване „Бруталика” ще звучи със сигурност, не се притеснявай, хаха!
- Еха! Това е страхотно. Радвам се. Обърни внимание и на инструменталните парчета. Много прогресив звучат, въпреки, че са доста дългички за радио - над 7 минути. Албумът е страхотен и много разнообразен.

0 коментара:

Публикуване на коментар