"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Интервю с Peter Tägtgren от HYPOCRISY

Здрасти Петер! Готов ли си отново да се срещнеш с лудите български фенове?
- О да! Разбира се!

Предполагам, че топлият прием когато наскоро гостува с PAIN е оказал влияние върху решението ти да се върнеш?
- Така е. Бяхме много приятно изненадани от начина, по който ни посрещнахте тогава. Това беше най-добрата публика в Европа, за да не казвам по-голяма дума! Най-шумната и лудата!

Искам да те питам нещо по повод новият албум на HYPOCRISY – “A Taste Of Extreme Divinity”. Свирейки дет метъл ли се чувстваш най-комфортно и в свои води?
- Амиии…. Как да ти кажа…. То е като яденето – един ден ти се ядат картофи, а на следващия – спагети. Сърцето ми със сигурност е в дет метъла, въпреки, че ние не сме чист дет метъл. Имаме много мелодии в музиката си още от началото на 90-те. Но определено съм в бруталната музика.

Как се справяш с тоновете си ангажименти и как съчетаваш работата си като музикант и продуцент с всички записи и турнета?
- Това е моят живот – едно приключение. Щастлив съм, че работя професионално именно това. В днешно време не съм подложен на толкова стрес. Вече не продуцирам толкова много групи и се опитвам да свиря повече на живо. Когато не съм на турне, композирам нова музика за двете групи.

Между другото, искам специално да те поздравя за убийствената работа по миксирането на новия албум на OVERKILL! Страхотно е да бъдеш част от най-добрият албум на група, която е на сцената вече 30 години.
- Страхотно. Благодаря ти. Беше удоволствие, че се обърнаха към мен за тази работа.

Какви други албуми с твое участие в продукцията или миксирането можем да очакваме в скоро време?
- В момента ангажиментите ми в студиото са доста разредени. Няма точен график. Знам, че ще работя по новите LEGION OF THE DAMNED и SEPTIC FLESH, но няма нищо твърдо. Със сигурност ще започна работа и по новия албум на PAIN. Ще съм достатъчно зает и тази година.

Мислиш ли, че популярността на HYPOCRISY се е увеличила откакто стартира с проекта си PAIN?
- Хмммм….. не знам. HYPOCRISY винаги увеличава популярността си с бавни темпове. Бавно, но винаги нагоре. Малко повече продажби, малко повече публика по клубовете…. с малки стъпки се развиваме. Предполагам, че правим това, което феновете очакват от нас, дори ние самите да не сме наясно какво точно правим, хахаха! Следваме сърцата си и правим музика, която ние самите бихме искали да чуем.

Наскоро си говорих с Блеки Лоулес, който сподели мнението ми, че в днешно време групите записват все по-малко нови албуми, за сметка на повече и по-дълги турнета. Той дори смята, че до няколко години има опасност утвърдените банди въобще да спрат да издават нов материал. Какво мислиш ти по въпроса?
- Обичам да създавам музика. Винаги съм обичал да го правя и ще го правя, независимо дали няма да се наложи да я пускам единствено за свободно слушане в myspace. Изпитвам нужда да давам израз на идеите си, без значение под каква форма.

Петер, знаем, че концертът в София ще бъде заснет за бъдещо DVD на HYPOCRISY. Какво могат да очакват феновете в тази връзка? Ще има ли някакви специални изненади?
- Основното е, че песните, които ще изпълним, са избрани от феновете, чрез гласуване в сайта на Nuclear Blast. Ще свирим между 15 и 20 песни от първите, които феновете са класирали като желание. Мисля, че това наистина ще е нещо специално. Всеки, който си купи билет и дойде на шоуто, заслужава да чуе това, което иска.

Няма да ти отнемам повече време, защото ще бъдеш гост в студиото на радиото ни още този петък. Искам само да те помоля да посочиш кои са трите най-важни дет метъл албума според теб?
- Нещата, които са ми повлияли много още от самото начало са дебютът на DEICIDE, дебютът на ENTOMBED – “Left Hand Path” и дебютът на MORBID ANGEL – “Altars Of Madness”. Тези три албума ме вдъхновиха да започна с HYPOCRISY.

0 коментара:

Публикуване на коментар