"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Отворено писмо до сценаристите на предаването „Тази сутрин” по bTV

Господа и дами сценаристи,

Обръщам се към вас, като автори на предаването "Тази сутрин" по bTV. Дори поводът за възмущението ми да не е ваша идея, мисля, че е редно да се обърна именно към вас.

Тази сутрин, за ПОРЕДЕН ПЪТ, в най-гледаната национална телевизия, се даде трибуна на най-големия бич за българското общество - чалга анти-културата. ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА РЕКЛАМИРАТЕ ЧАЛГА СТИЛА И ИЗРОДИТЕ, КОИТО ГО ПРЕДСТАВЛЯВАТ??? Възмущавам се от ЛИЦЕМЕРИЕТО (на телевизията ви като цяло) да правите "bTV Репортерите", в което осъждате модата 18-годишни момичета да си слагат силиконови цици, повлияни от чалга-идолите си, а в същото време да продължавате да давате трибуна на „същества” като Сашка Васева????????????????????????

Например рок и хеви метъл сцената в България, както и хеви метълът като стил ВЪОБЩЕ, са абсолютно забравени за вашата телевизия. Сещате се за някой изпълнител, само ако промоутър ви плати реклама..... В същото време групи като Metallica, Iron Maiden, Judas Priest продължават да пръскат стадионите по цял свят.

Само ние сме си доволни от ширещата се повсеместно чалга-простащина. Децата на България никога няма да разберат какво е качествена музика и какво е значението на думата "култура", докато давате в сутрешния си блок гротескните цици на поредната чалга псевдозвезда.

Предполагам, че няма да ме удостоите с отговор, но поне си излях яда.

---
Стоян Цонев
водещ на предаването "Бруталика" по радио Z-Rock
Главен експерт в Министерство на образованието, младежта и науката

1 коментара:

Gin Verne каза...

Евала господин Цонев! Ама няма наистина да ти обърнат внимание , толкова са потънали в комерсиализма , че не се стърпяха ... Отначало плюеха по чалгата , канеха предимно поп звезди , но не се стърпяха при вида на изтичащите под носа им потенциални продажби и лансиране на полу-грамотни и не-еволюирали индивиди ...

Публикуване на коментар