"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

"ПОЛУЛЕГАЛНАТА" ТЕЛЕВИЗИЯ

Възможно ли е действаща телевизия, с ежедневно и 24-часово излъчване в национален мащаб, да няма средства да плати на взискател 594, 24 лева?

Възможно ли е да липсват законни процесуални средства съдия – изпълнител принудително да събере от тази телевизия сумите, за които български съд я е осъдил?

Оказва се, че е възможно.
В България.
Вече ТРИ ГОДИНИ.
Телевизията е „ТРАВЪЛ ТВ” ООД.

Същата се ръководи или представлява от лицата Минка Иванова - като административен директор и Виктор Димчев – главен продуцент. Все още, поне в интернет пространството, последните са регистрирани като такива. Сайтът им е напълно активен и до момента.

За мен – въпросния взискател, остава възможността да се опитам да дам гласност на поредното безобразие в държавата ни.

През 2007 г., с влязло в сила решение по гр.д № 23288/2006 г., ”ТРАВЪЛ ТВ” ООД беше осъдено да ми заплати 354, 24 лв. обезщетение и разноските по делото.

Спазвайки законоустановения ред, представих изпълнителния лист последователно при двама съдия-изпълнители: Василка Илиева и Мариян Петков. Последният твърди, че е извършил всички допустими процесуални действия и е в невъзможност да събере присъдената ми сума. Няма причини да не му вярвам – проверил човекът: - няма недвижими имоти, няма моторни превозни средства, само две сметки, ама празни…и, забележете, С НАЛОЖЕНИ ЗАПОРИ ВЪРХУ ТЯХ!!!!

Значи, ако е успокоително – не само аз съм измаменият, не само от мен се крият!

НАЙ – МЕКО КАЗАНО ВЪЗМУТИТЕЛНО Е ДА НЯМА ЗАКОННО СРЕДСТВО ДА СИ СЪБЕРЕШ ДЪЛГОВЕТЕ – ДОРИ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ!
А ТЯ СИ РАБОТИ И ПЕЧЕЛИ!

И как да повярвам в липсата на какъвто и да било орган или институция, която да оказва някакъв контрол върху въпросната медия!

Например, господата от Съвета за електронни медии: - не е ли тяхно правомощие /а може би и задължение/ да контролират работата им и да не допускат подобни прояви на недобросъвестност и некоректност, които рефлектират и дискредитират и останалите им събратя в медийното пространство?

Активизираната в последно време Национална агенция по приходите като нормален ли приема факта, че цяла една телевизия НЯМА НИКАКВИ ПРИХОДИ, но излъчва програма? И ако се намесят по съответния начин, дали няма да открият интересни факти във въпросното дружество? /уверен съм, че има какво: през 2006 г., само благодарение на личното ми настояване, беше подписан трудов договор…/.

Тъжно и смешно за обикновения гражданин е установеното от съдия – изпълнителя, че телевизията длъжник ИМА САМО ПРАЗНИ БАНКОВИ СМЕТКИ.

От какво се издържа тогава тази телевизия?! Как плаща на работниците си? По какъв начин рекламодателите плащат на нея – рекламиращата ги телевизия ? Нали плащанията задължително трябвало да са по банков път?

Очевидно наглостта е безспорния белег на всички измамници в нашето общество.
Очевидно е и че са недосегаеми.
Надявам се поне да бъдат дискредитирани – пак от техни „колеги” в медийното пространство, от тези, към които се обръщам и на коректността, почтеността и желанието им за борба с подобни прояви искрено разчитам!

Надявам се също законодателите ни да проумеят, че за да съществува вяра в правосъдната ни система, трябва да се създадат закони, даващи възможност за изпълнението на съдебните актове. Иначе последните си остават листчета хартия и отчетена бройка на решени дела.


Това е копие от Изпълнителния лист, издаден от съда.

0 коментара:

Публикуване на коментар