"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

BLAZE BAYLEY - "Promise And Terror"

В новият си солов албум, Blaze Bayley ни предлага логичното музикално и текстово продължение на прекрасния “The Man Who Would Not Die”. Обаче… някак си този път не се е получило.

“Promise And Terror” е пропит от депресия и обреченост албум – до последната дума и последната нота. Липсва енергичността, скоростта и химновостта на предходникът му. Има скоростни попадения като отварящата резачка “Watching The Night Sky”, но като цялото темпото е средно. Всъщност не това е основният проблем на албума. Той се корени в липсата на запомнящи се мелодии, които се запечатват в съзнанието ти на мига и си ги тананикаш със седмици наред. Песните се носят една след друга и почти се унасяш в монотонността на мелодиите.

Все пак, когато може, Blaze доказва класа, като в невероятното, пропито до болка с мейдънско чувство, двойно китарно соло в “Surrounded By Sadness”, която прелива в също толкова добрата “The Trace Of Things That Have No Words”.

Мисля, че оценката на албума е справедлива, защото този прекрасен музикант и композитор (колкото и да не харесваме престоят му при “девиците”) може много повече. Доказа го с перфектни албуми като “Silicon Messiah” и “The Man Who Would Not Die”. Харесва ми посоката на втежняване, която започна с предишния албум – китарите са по-здрави отвсякога, а ритъм секцията е отлично сработена. Остава само онзи “фактор Х”, който превръща добрите албуми във велики.

7/10

0 коментара:

Публикуване на коментар