"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Десестте най-силни метъл албума, които се появиха през 2009-та

Ето, че дойде момент за равносметка колко добра от музикална гледна точка бе 2009-та. Поне за мен - зверски добра....

1. SLAYER - "World Pained Blood"

Най-добрият SLAYER от 19 години насам. Поголовна сеч и тотална траш истерия лъхат от всяка една секунда на този албум. Надминаха очакванията ми. Това е достатъчно, за да заемат безапелационно първото място за албум на 2009-та.

2. HEAV
EN & HELL - "The Devil You Know"

Четиринадесет години чакане на ново студийно творение от Сабат се увенчаха с най-мрачния, прокобен, тежък и тягостен албум, който Tony Iommi и компания са предлагали. Класата е на светлинни висоти, а лошите новини за всеки смехотворен опит за конкуренция е, че “The Devil You Know” не е край, а ново начало за бащиците.

3. MASTODON - "Crack The Skye"

Най-големите надежди на новото метъл поколение се почувстваха комфортно е лоното на прогресива и изковаха един абсолютен шедьовър. В този албум има толкова много музика, че все още продължавам да го асимилирам. Бъдещето на метъла никога не е било по-обнадеждаващо.

4. QUEENSRŸCHE - "American Soldier"

Въздишка на облекчение след тягостно очакване. 15-годишната надежда, че прогресив титаните ще успят отново да се докоснат до класата на старите си класики, най-сетне бе възнаградена с един непогрешимо куинсрайковски албум. Това е звукът на аристократичната меланхолия в музиката.

5. DARK FUNERAL – “Angelus Exuro Pro Eternus”

Точно това трябваше да бъде последният пирон за тази толкова успешна 2009-та година. DARK FUNERAL отново подложиха слуха ни на унищожителна атака, изпълнена с най-първичната злоба и агресия. Дядо Коледа да заповяда….. ако смее.

6. NECROPHOBIC - "Death To All"

Шведските наследници на трона на DISSECTION удариха много силно и през 2009-та. “Death To All” е всичко, което очаквахме от тези главорези: адските обсебващи мелодии, слейърска надъханост и онова чувство за златните години на шведската дет метъл сцена. Безценно.

7. KREATOR - "Hordes Of Chaos"

Без да изненадват с абсолютно нищо, KREATOR вадят трионите и започват да режат глави от кръста с безумна методичност и хладнокръвие. Професионално. Бързо. Безмислостно. Може да пробвате дали няма да транжирате коледното прасе по-лесно, след като сте преслушали този албум на макс.

8. PARADISE LOST - "Faith Divides Us - Death United Us"

Едва ли всички ще се съгласят с мен, но този албум е в челната тройка за най-добрите произведения на англичаните. Гениални мелодии, тотална атмосфера на обреченост и тъга, смазващи рифове и прекрасни вокални. Ето го и саундракът на безнадежността.

9. W.A.S.P. - "Babylon"

Нищо ново. Просто същата тази класа. И геният на Blackie Lawless.


10. CAND
LEMASS - "Death Magic Doom"

С този албум CANDLEMASS ни убедиха окончателно, че Messiah Marcolin съвсем не е незаменим. “Death Magic Doom” е поредната безмилостна демонстрация на превъзходство на дуум класиците, които газят наред като разярил се мамут. The hammer of DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM \m/

0 коментара:

Публикуване на коментар