"They shall not grow old
As we that are left grow old
Age shall not weary them
Nor the years condemn.
At the going down of the sun
And in the morning
We will remember them."

Bolt Thrower - "...For Victory"

Защото светът... е брутален!

Концертът на CIRCLE II CIRCLE, MANTICORA и BURNING BLACK на 17 май в София

Снощи реших да се възползвам от поканата на адаша от Abv Pro и да посетя хедлайнерския концерт на соловата група на Зак Стивънс, който познаваме добре като един от певците на SAVATAGE. Поради слабия интерес (имаше около 150 души), шоуто бе в клуб „Болярка", вместо в доста по-големия Blue Box, но пък това допринесе за по-интимна атмосфера.

Италианците BURNING BLACK откриха с химнов, но и доста шаблонен пауър/ спийд метъл. Очаквано незапомнящи се, но пък добри за подгряване… Следващата група бяха датчаните MANTICORA, чиито албуми бях слушал, но не твърде задълбочено. Още с първия риф обаче, северняците накараха и мен, и Бате Харо (от Art BG) и Митко Риков (от списание „Про-Рок") да закуфеем като бесни. Невероятно кадърен китарист и силно сценично присъствие на вокалиста, в комбинация със страхотни мелодии, много тежка ритъм секция и чудесен звук превърнаха MANTICORA в гвоздея на вечерта и накараха публиката да избухва в овации след края на всяка песен. Накараха ме да преслушам пак албумите им.

В 21.30 удари часът на CIRCLE II CIRCLE. За втори път в България се насладихме на кристалния вокал на Зак. Въпреки това, всяка следваща песен, за съжаление, се вписваше в общата еднообразност на музиката на тази група и още веднъж затвърдиха впечатлението ми, че ако не беше името на Зак Стивънс и безспорно страхотния му глас, едва ли някой щеше да е чул за CIRCLE II CIRCLE. Скука и досада в очакване на това, заради което бяха дошли 90% от присъстващите – бисовете от творчеството на големите SAVATAGE. Е – в края на концерта дочаках "Edge Of Thorns", но не знам дали беше достатъчна причина за мен да изтърпя целия сет на CIRCLE II CIRCLE.

Дано очакваният реюниън на SAVATAGE със Зак да се случи по-скоро и разбира се, да видим и тази легендарна група в България.

На тръгване, не пропуснах да подхвърля на китариста на MANTICORA, че за мен те трябваше да бъдат хедлайнери тази вечер и с чиста съвест започнах нощният си поход с „двойката" към вкъщи :)

Снимките са от сайта на Metal Katehizis

0 коментара:

Публикуване на коментар